Mijn huis

Er is weeral een leuke week om. Juf Jolien had veel activiteiten voor ons voorzien. We deden heel veel leuke dingen in de kring (spelletjes, liedjes, bewegingen, verhaaltjes, ...) 


Op maandag keken we naar onze eigen huizen, mochten we ons droomhuis tekenen, prikken en rijgen, memory spelen, nieuwe boekjes over huizen lezen en in de poppenkamer spelen. De groene groep kreeg ook nog een extra werkje (oefenen op schrijven). 


Dinsdag moesten we goed nadenken en de raadsels oplossen (verschillende beroepen die met huizen bouwen te maken hebben). Daarna moesten we alles in de poppenkamer inpakken om te verhuizen, mochten we met blokken, bekers en potjes bouwen. Hierbij moesten ze goed naar de plannen kijken. We maakten ook een plan van ons eigen huis. 


Woensdag waren de kamers in ons huis aan de beurt. In de bouwhoek mochten we zelf kamers inrichten in dozen, we tekenden meubels en dergelijke over uit catalogi en zetten deze in ons eigen huis, we maakten puzzels van huizen en zochten kleine details op een grotere zoekplaat. 


Goed nieuws mama's en papa's! Vanaf nu kunnen de kleuters thuis hun handen uit de mouwen steken. Van juf Jolien leerden we de was opplooien, afwassen, de was op de waslijn hangen (en dat nog volgens verschillende opdrachten), en poetsen. We bouwden ook nog met sponsjes. We hadden een dolle pret!


Elke dag deden we buiten bewegingsspelletjes. 


Op vrijdag maakten we zelf heerlijke fruit- en groentensaté's die we op het einde van de dag mochten opeten. Dank u juf Jolien voor de hele leuke en leerrijke week!