We zijn echte sterrenkoks! week 2

Thema Restaurant 



Het was weer een geweldige week met veel fantastische activiteiten! Afgelopen week hebben de kleuters hard gewerkt, gespeeld, en gekookt,... om een echte sterrenkok te worden! 

Dinsdag zijn we gestart met het maken van onze koksmutsen! Deze mutsen hebben we met vorken en verf mogen versieren, zodat we op het einde van de week daar onze ster op kunnen kleven!  



Ook hebben we servetten leren plooien, dat is ook een hele klus!!! 


Samen gezelschapsspelletjes spelen, tekenen en schrijven op het grote bord hebben we deze week enorm veel gedaan! We leerde kennismaken met de verschillende materialen uit de keuken, leerde ze schrijven en gebruiken zoals echte koks dat doen! Het was hard werken om ervoor te zorgen dat we echte sterrenkoks gingen worden!


Onze juf, juf Sanne, hebben we op woensdag verrast! Alle juffen, meesters en alle leerlingen van heel de school hebben juf Sanne verrast met een 'oefenmoment' voor haar trouw. De verrassing werd nog groter wanneer Bart te voorschijn kwam! Vol bewondering mochten we mee kijken en genieten van de trouw in onze school! 'Onze juf is getrouwd zoals een echte prinses!' 






Na de trouw was het pakjes tijd! 


Nog eens dikke proficiat met jullie trouw op de school! Wij kijken alvast uit naar zaterdag 6 mei!! 


Na de verrassing voor juf Sanne was er nog een verrassing! Deze keer hebben de kleuters van K3 voor ons iets lekkers gemaakt! Samen mochten we smullen van een gezonde fruitsaté, gemaakt met veel liefde van onze vriendjes uit de 3de kleuterklas! 






Op donderdag hebben we kennisgemaakt met andere eetculturen en gerechten van over de wereld. Samen hebben we gekeken naar filmpjes uit Amerika, China, Mexico,... 



Een echte sterrenkok willen we héél graag worden! Mouwen omhoog, handen gewassen en klaar waren we om samen te koken! Met enkele ouders en grootouders hebben we samen lekkere croque-monsieurs gemaakt met lekkere verse groentjes! 














Het was een hele klus zo koken maar na het harde werk hebben we gezellige samen gesmuld van onze eigen zelfgemaakte groentjes en croques! 

Wij willen nog eens de extra helpende handen bedanken om er mee voor te zorgen dat wij echte sterrenkoks kunnen worden!!


Vrijdag ochtend hebben we de verjaardag van Nina gevierd! Gelukkige verjaardag meid!!! Wat moest je hard blazen om alle 6 kaarsjes uit te blazen! 


 Het was vandaag ook de laatste dag om een echte sterrenkok te worden!! We hebben nog hard gewerkt en gespeeld om dé ster te verdienen!








En ja hoor, we zijn echte sterrenkoks geworden!!! Kok Rikki, juf Sien en juf Sanne zijn trots op de nieuwe sterrenkoks! Goed gedaan!!!! 



Mijn 2 eerste weken stage in de klas van juf Sanne zitten er al op! Volgende week starten we met het thema 'Iedereen uniek  - schoolfeest'. Onze talenten gaan we die week eens goed in de verf zetten! 

En juf Sanne, geniet van je trouw! Maak er een mooie dag van!  

Tot maandag iedereen, 
Vele groetjes, 
juf Sien