Carnaval staat voor de deur!

Deze week begonnen we al aan het thema carnaval. Tijd om allerlei verkleedkleren eens van naderbij te onderzoeken! We voelden en keken goed naar de verschillende pakjes, attributen, pruiken,... Onze groene groep werkte hard in hun werkboekje rond carnaval. Hierin moesten ze slingers verder afmaken, één en twee minder of meer tellen, de attributen aan de juiste pakjes linken, kronen natekenen, woorden klappen en het indianenpak mooi versieren met allemaal schrijfpatronen. Ook de oranje groep heeft erg zijn best gedaan! Zij moesten slingers in verschillende patronen kleuren en een clown mooi versieren door te scheuren en te plakken. Op donderdag mochten ze bij juf Yentl een leuke telactiviteit gaan doen. Ze moesten ook een matrix over carnaval verder aanvullen! Daarnaast konden ze nog vrij schilderen rond carnaval, leuke verhaaltjes kijken en luisteren op de computer en goede vragen leren stellen met 'Wie is het?'.

Op maandag is juf Jolien voor de eerste keer op bezoek geweest, zij zal nog een heel aantal keren komen helpen in de klas en leuke activiteiten komen doen. In mei neemt ze de klas een hele week over en werkt ze het thema 'de bakker' uit.


Er werd ook gespeeld deze week. De kleuters konden opnieuw puzzelen, er zijn weer een heel aantal puzzelkaarten aangevuld. De groene groep bracht de bib deze week opnieuw een bezoek. (De foto's hiervan vind je op de blog van de pompomklas) In de boekenhoek waren er dus veel nieuwe boeken om te ontdekken! In de zandbak werd er veel gebakken en gebouwd.


Carnaval zou carnaval niet zijn zonder leuke pakjes om je in te verkleden! De fantasie van de kinderen deed deze week overuren :-D