Land in zicht!

Eerst nog even poseren met onze geweldige Venetiaanse maskers!

 
Deze week werden we piraten! Ahrrr! Maandagochtend lag er een boodschap in een fles in de klas. Woeste Willem was met zijn opa Zeeschuit de zeeën onveilig gaan maken en gaf ons opdrachten om goede piraten te worden. Zo moesten we leren kaartlezen, geld tellen, een schat maken, schatten opgraven, een echte piratennaam zoeken en zingen en spreken als een piraat!
 
De groene groep ging meteen aan de slag met de piratentaal, kaartlezen en geld tellen. Ze oefenden ook op raamfiguren, eerst in het zand en daarna op een blad. De kinderen die klaar waren, mochten zich wagen aan een echte hersenbreker nl. onze smartgames.
 
 

De oranje groep leerde golven tekenen, een legende lezen en toepassen en maakte kettingen voor in onze schat! Bij juf Yentl sorteerden we diamanten.
 
 
Samen maakten we goudstukken en edelstenen en een echte schatkist. We oefenden onze werpkunsten en leerden punten tellen. We verstopten schatten voor elkaar in de zandbak en gaven aanwijzingen om ze terug te vinden.
 
 
 
In de grote zandbak was er ook een schat verstopt. Via tips van piraat Choco Shana, vonden we de schat al snel. Daarna mochten de piraten de schat zelf verstoppen en goede tips bedenken voor de anderen.
 
 
 
Er werd ook gespeeld, zowel binnen als buiten.
 

 
 
Op maandag vierden we Elizabeth haar verjaardag want zij was jarig in de vakantie! Hip hip hoera!
 
 
Piraten durven ook wel eens deugenieten zijn, dus deze kans konden we niet onbenut laten. We stalen elkaars schatten en hoopten dat we ongemerkt terug konden vertrekken...
 
 
Op vrijdag kwam Woeste Willem terug in de klas om te kijken of we zijn opdrachten wel goed hadden uitgevoerd. Gelukkig waren we met vlag en wimpel geslaagd! Daarom kregen jullie ook echte piraten mee naar huis ;-) Nu nog hopen dat ze die piratenstreken op school hebben gelaten!